Mandalina ile Kola Deneyi

Malzemeler:

Mandalina

Kola

Kesme tahtası

Bıçak

Kase

Deneyin Yapılışı:

  1. Mandalinanın kabuğunu soyun ve bir kaseye koyun.
  2. Mandalina kabuklarını kola ile birlikte bir bardağa koyun.
  3. Kola ve mandalina kabuklarını karıştırın.
  4. Bir süre bekledikten sonra mandalina kabuklarındaki değişimi gözlemleyin.

Deneyin Amacı:

  • Asidik ve bazik özellikleri öğrenmek.
  • Mandalina kabuklarının kola ile tepkimesini gözlemlemek.
  • Kola ve mandalina kabuklarının pH değerlerini öğrenmek.

Deneyin Sonucu:

  • Kola asidik, mandalina kabukları ise baziktir. Bu iki maddenin tepkimesi sonucunda mandalina kabuklarının rengi değişmektedir.
  • Mandalina kabukları kola ile birleştiğinde asidik özellik kazanır ve bu sayede kola mandalina kabuklarını eritir.
Scroll to Top